Onze doelstelling.

Onze doelstelling is dus darten voor Kika ,dus daarvoor is er meer onderzoek nodig om meer kinderen met kanker te genezen. De mogelijkheden zijn er nu nog alleen het financieren ervan zodat er straks steeds meer kinderen genezen met minder vervelende bijwerkingen ervan en wordt de behandeling zelf ook een stuk vriendelijker. En daarvoor gaan wij ons inzetten met de spelers, de spelers die je kunt zien bij het bekijken van onze website.
Wij hopen ook door hulp van sponsoren onze doelstelling te volbrengen en proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. Mastercaller Jacques Nieuwlaat heeft laten weten graag als ambassadeur voor Darten voor Kika een steentje bij te dragen en daar zijn we trots op dat hij dit ook promoot. Ook zelfs de grootste dartsite van Nederland www.dartfreakz.nl maakt ons project kenbaar en natuurlijk alles wat verder met darten te maken heeft.

Sportieve en maatschappelijk acties Darts Forever.

Dartsforever heeft op haar eigen dartsbord verschillende doelen uitgezet. Een heel voornaam doel is Stichting KiKa jaarlijks te steunen met een mooi donatiebedrag. Maar we zijn een sportclub, dus uiteraard staan onze sportieve acties centraal. Wij willen de darts sport in West-Brabant promoten en dan in het bijzonder in de gemeenten Steenbergen en Moerdijk. Aansluitend richten we ons op het belangrijke doel om zoveel mogelijk jeugd bij de darts sport te betrekken.
Daarom willen wij de basisscholen en de kinderopvangcentra in de betreffende gemeenten graag de gelegenheid geven om via darts clinics kennis te maken met deze uitdagende sport. Want darts kent niet alleen spelelementen, maar vooral ook leerelementen. Darts bevordert namelijk het hoofdrekenen. Het gaat niet alleen om simpel pijltjes gooien. Darts betekent vooral veel rekenen. Het is een kwestie van optellen (de som van de drie gescoorde punten per dart), van aftrekken (bij de spelvormen 301 en 501 moet men de gescoorde punten in mindering brengen) en van rekenkundig inschatten (om uiteindelijk te kunnen finishen moet men snel kunnen berekenen hoe men moet werpen om zo hoog en snel mogelijk de wedstrijd uit te gooien). De begeleiding binnen deze darts clinics wordt verzorgd door vrijwilligers van onze stichting in samenwerking met leerkrachten en leid(st)ers.

Net zoals erbij darts continue gerekend moet worden, wordt hetzelfde gedaan bij het spelen van poker. Je kunt in feite aan de hand van je kaarten je winstkansen berekenen. Naast het feit dat de laatste jaren veel darttoernooien overigens gesponsord worden door pokersites, zijn er gelukkig naast darters die spelen voor goede doelen zoals KIKA ook pokerspelers die dit doen. Zo weet ik toevallig dat er onlangs een aantal pokertoernooien georganiseerd door Pokerstars en Partypoker.

Daarnaast streven wij ernaar om eens in het jaar een uitgebreide darts clinic te organiseren, waarbij een bekende nationale of internationale darter tijdens een demonstratie aantrekkelijke staaltjes van werptechnieken laat zien. Scholen en instellingen worden daarvoor uitgenodigd en in de uitvoering betrokken.

Wij hebben het afgelopen jaar veel stimulerende reacties gehad. Graag willen wij dit maatschappelijke darts programma ook in de toekomst voortzetten. En waar mogelijk willen we dit programma uitbreiden met darts clinics voor bedrijven en overige sociaal-maatschappelijke instellingen.

Met vriendelijke groet,
John de Nijs – Stichting Dartsforever

Kikaberen te koop: